HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

1500 pont Vampire Counts - Bretonnia II.

2011.09.28. 00:57 Tilinger Ádám

És végül az ötödik H.É.T. utolsó csatajelentése.

Lassan veterán vámpír-ellen-játékossá válok. Minden H.É.T.-en egy-kettővel meg kell küzdenem. Most sem volt ez másképp, háromból két ellenfelem is vérszívó volt a versenyen. A harmadik csatában Matusy élőholtjait sorsolták ellenem.

Bár az előző csata igencsak elszontyolított, reménysugár volt, hogy újra vámpír ellen játszom, ezt a játékot jobban ismerem. Meglátva a seregét azonban kiderült, hogy a vérszívók képesek még meglepetéssel szolgálni. Nincs banshee? Mi ez a nagy denevér, és kik ezek a páncélozott anorexiások?

 

Matusy - Vampire Counts
(nem teljes varázstárgyas lista, csak amit láttam)
Vampire Lord
  - Level 3
Vampire
  - Level 1, nightmere?
Wight King
  - Battle Standard Bearer
15 Ghoul
  - Champion
15 Ghoul
  - Champion
15 Ghoul
  - Champion
15 Grave Guard
  - Standard
Vharghulf

Én - Bretonnia
Lord
 - Virtue of Heroism, Sword of Strife
Damsel
 - Chalice of Malfleur, Warhorse, Level 2 - Life Lore
Paladin
 - Virtue of Noble Disdain, Dragonhelm, Wyrmlance
7 Knights of the Realm
 - Full Command, Banner of Chalons
7 Knights of the Realm
 - Full Command, Banner of Eternal Flame
7 Knights errant
 - Full Command, Errantry Banner
30 Peasant Bowmen
 -  Musician, Braizers
25 Peasant Bowmen
 -  Musician
Field Trebuchet

 

Küldetés
A Kút. A játék hevében naná, hogy elfelejtettük az orgyilkost. Kár. Biztosan érdekesebbé tette volna az összecsapást

Taktika
A "taktikám" a felfejlődés után alakult ki. Minden egységét az átlós felezővonalhoz meglehetősen közelre rakta, így a verseny első meccsén felbuzdulva úgy gondoltam, hogy a ghoulokat és a vhargulfot felszedem a lovagcsapataimmal, a grave guardokat pedig hagyom ott, ahol vannak. Ezekkel ugyanis nagyon megijesztett. Always strike first, killing blow. Ez több, mint tíz kemény ütés. Hááát... Nem láttam értelmét bolygatni őket. Az íjászokat és a trebuche-t ráállítottam, de ennyi. Visszatekintve úgy gondolom, hogy nem feltétlenül volt ez jó döntés. Nem is tűnik olyan veszélyesnek.

Felfejlődés

Ahogy említettem. Felálltunk jó közel egymáshoz. Grave guardjaival közel a kúthoz, hogy fogja azt, a többieket kicsit előrébb tolva, hogy megakasszon. Belementem a játékba, a parasztokat pedig letettem támogatni. A tüzeseket kifejezetten bután.

1. kör

Óóó, nagyon szépen a kezemre játszott. Vharghulfjával akarata ellenére, belefutott a rohammezőmbe, úgy, hogy a ghoulok mögé kerülhettem egy jó rohammal. Ez meg is történt (a denevéren átfutottunk, annak ellenére, hogy a fear-t elrontottam - BSB-s, úgyhogy kétszer is). Sajnos a másik realm lovagcsapatom beragadt, pici rohamtávot dobtam, úgyhogy csak pár inchet lép előre, de elég közel ahhoz, hogy már berohamozható legyen. Íjászokkal és trebuchet-val a grave guardokat lövöm. Talán kettőt le is nyilazok. Az errant egység egyetlen ghoult hagy talpon a rohamjából.

 

2. kör

Amit Matusy rögtön pótol is (majdnem teljesen feltölti). A zászlósom tovább tombol az osztagával. Földbe döngöli az elé kerülő ghoulokat, de (sajnálatos félreértés miatt) a vámpír fent marad az asztalon. Ez már a következő körben csúnya következményekkel jár.

A szabad Realm egységembe beleront a ghoulokkal. A szikla alá kitolt nyilas csapat vacak elhelyezését észreveszem, és tovább rontom a helyzetet azzal, hogy nem indulok vissza, hanem még jobban kisodródok.

3. kör

A lovas vámpír ellő egy megállíthatatlan augment varázslatot magára és nem elég, hogy bejön, de a miscast mellékhatásaként leöli az első sor lovagomat. Majd intéz egy kihívást és így a következő kör elején levágja az egész bagázst. Fájó élmény (mivel újraszámolva a ghoulokkal a vámpírnak is le kellett volna bomlania). A grave guardokkal mindeközben beáll a kútra, stabil helyzetben. Az errantok először megint egy ghoult hagynak fent, de aztán a köröm végére levágják a bosszantó osztagot. Velük a kút másik oldalán állok meg, fogni azt. A generális csapata is felőrli a ghoulokat és döntés előtt állok. Megrohanjam a grave guardokat, vagy inkább hagyjam? Ijesztő volt az always strike first és a killing blow együttesének hangzása és ezért - hosszas tanácstalanság után - menekülőre fogtam. Nem gondoltam rá, hogy volt esély kiszedni a generálist, és ezzel gyakorlatilag megnyerni a játékot. Lövésem nem nagyon volt (egyik osztag paraszt helyezkedett, a trebuchet besült).

4. kör

A lovas vámpír befejezi a melót a megmaradt lovaggal, majd visszafordul a parasztok irányába. A lovasaimmal biztos helyekre vonulok, mert bejelentik, hogy a játéknak mindjárt vége. Nem akarok több veszteséget. A trebuchet lő egy jót a grave guardokra, de a hősök nem sérülnek és a leesett harcosokat a következő körben pótolja. Az íjászokkal a lovas vámpírt célzom, de semmi esélyük.

5. kör

Teremt egy zombi osztagot, ami levágja a trebuchemat. Mivel szólnak, hogy fejezzük be a csatát, még lövök egyet a lovas vámpírra az íjászaimmal fölöslegesen, és befutok az errantokkal vitatni a kutat. Vége. 551-441 ide: döntetlen.

Túlélők Veszteségek
Vampire Counts
Vampire Lord
Vampire
Wight King
15 Grave Guard

15 Ghoul
15 Ghoul
15 Ghoul
Vharghulf

Bretonnia
Lord
Damsel
7 Knights of the Realm
7 Knights errant
30 Peasant Bowmen

25 Peasant Bowmen
Paladin
7 Knights of the Realm
Field Trebuchet

Végelszámolás
Jó meccs volt, bár néha kicsit akadozott. Számomra szerencsés, a mentőket nagyon megdobtam. A trebuchet és a parasztok hasznát megint nem láttam igazán. Mintha semmit sem tettek volna a meccshez. Tény, hogy a vámpír nem az a csapat, amit távharccal nagyon meg lehet hatni: ha valamit sikerül is lelőnöm, az hamar visszakerül a mezőre. Annyi talán, hogy a hősöket kénytelen egységbe rakni emiatt, így a lovagoknak is elérhetővé válnak. Amit most buta módon nem használtam ki.

Sajnos a grave guardokba nem mentem bele. Jól jött volna a tapasztalat, mert az volt az ismeretlen pontja a csatának, és így nem lehetett (így aztán a következő alkalommal sem) igazán alaposan átgondolt taktikát kialakítani.

A csata után még jóideig bosszantott a "vámpír nem lebomlása" eset, de hát az ilyen bakik benne vannak az feszített tempójú versenymeccseken. Matusy - joggal - látszólag kezdte kicsit egyébként is elveszteni a türelmét a kockák miatt.

Köszönet mégegyszer minden ellenfélnek a klassz csatákért, a rendezőknek a szuper versenyért és minden megjelentnek a remek hangulatért!

2 komment

Címkék: vampire warhammer csatajelentés bretonnia

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr533247819

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

btk666 2011.09.28. 08:08:26

a Grave Guard-ok Always stike LAST-ok, a Corps cart bound spell-jével lehet Nekik Always Strike First-et adni

Tilinger Ádám 2011.09.28. 08:46:07

Óh. Ezt jó tudni. Bár a Killing Blow volt az ijesztô. Az Always Strike First sokat vesztett mióta I szerint ütünk rohamnál, és hátulról szedjük a sebesülteket.
Ennek tudatában méginkább be kellett volna rohanni ôket.
süti beállítások módosítása