HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

Vizitúra 2012

2012.05.15. 18:00 Tilinger Ádám

A (meghosszabbított) hétvégén megtartottuk tradicionális Bodrogzug vizitúránkat. Hét éve nem tudjuk megunni a környék vizeit és borait.

Sajnos Niki az utolsó előtti pillanatban visszamondta (Gábor pedig az utolsóban), így csütörtökön végül csak öten vágtunk neki az útnak.

Tokajban rögtön a Péter Pincéhez gördültünk be a Szerelmi Pincesoron. A pult mögött a fiatal srác türelmesen megválaszolta a kérdéseinket, és hozta a finomnál finomabb helyi borokat.

A bemelegítés után sátrat vertünk a kempingben, tüzet gyújtottunk, és előkerült a gitár is. Dalolás, pálinka, nevetgélés, jókedv késő estig.


Péntek reggel végre vízreszállás. Csatlakozott hozzánk túravezetőnk két fiával, és még egy apa-fiú, így tizen ragadtunk evezőt. Gyerekekből egyébként most meglehetősen sok volt (arányaiban) a Bodrogzugon: a tokaji kempinget rajtunk kívül elfoglaló két sátorból reggel két család, legalább öt gyerekkel bújt ki; majd másnap Zalkodon is hasonló összetételű csapat érkezett.

A szokásos kényelmes tempóban lapátoltunk a most meglehetősen kihalt vizeken (valószínűleg az időjáráselőrejelzés ijesztette el az embereket). Félúton jött a rettenetes felismerés: a reggeli forgatagban a Jägermeisteres üveg a parton maradt. Mire azonban Zalkodra értünk már túltettem magam rajta.

Itt táborállítás, tábortűzrakás, táborvacsorakészítés és -evés, majd tábortűzkörülülvejókedv következett. Sajnos a falu kútjai közűl egyre kevesebb működik, már a kozpontig el kell sétálni nyilvános kútért. Szerencsére egy partközeli házban felajánlották a kerti kútjukat.

Szombaton reggel túravezetőnk koránkelő és unatkozó fiával tettünk egy kört a falu körül, láttunk őzet, lovat, fecskét. Majd a szokásos reggeli rántotta következett Emma néninél, aki a 84 éve ellenére úgy futkosott körülöttünk, hogy ihaj!

Majd újra vízre toltuk a kenukat egy oda-vissza rövid tárára. Ezúttal Endre kormányzott, és jól visszaadta, hogy pénteken párszor beletoltam a fákba/bokrokba.

Itt végre csobbantunk is egy rövidet, bár az iszapot jól felkavartuk, így egy meglehetősen fekete vízben.

Zalkodra visszaérve újból vacsorakészítésnek estünk. A hagymaaprítás utáni sírdogálás után vidáman tudtam meg, hogy Nikinek sikerült ruhát foglalnia az esküvőre:

Egyre jött a rossz idő, de este még klassz meleg volt a tűz mellett. Endre el is bóbiskolt a tűz közvetlen közelében, Szilvi (Jessica) boszorkánykodott, Zoli és Ahmed szolgáltatták a zenét/dalt, és én is elénekeltem egy fél bordalt (már nem megy). A klasszikus módon eloltottuk a tüzet és bevonultunk sátrainkba a közelgő vihar elől.

Ami hajnalban meg is érkezett, de Endre sátrán kívűl mindenkié átvészelte a szelet és esőt. Reggelre el is állt, de Tokajra még felhős szeles időben indultunk vissza. Ott már kisütött nagyjából a nap. Összepakoltunk, lemostuk a három napos koszt magunkról, és egy Lebujban tett kitérő után visszaindultunk, mindenki a saját otthonába.

Megint egy klassz, a szokásosnál kicsit csendesebb vizitúrán vagyunk túl. Nagyon élveztem, bár örültem volna, ha Niki is velünk tart. Köszönet itt is Zolinak a szervezésért és a Navigátornak a vezetésért.

Rózsaszín evezőm:


Hétfő reggelre pedig megfáztam.

Szólj hozzá!

Címkék: magánélet

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr654512440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása