HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

560 pont Bretonnia - Goblins (Rajtaütés Gros-Boisnál)

2013.08.11. 12:20 Tilinger Ádám

Orville Garinet nem volt türelmetlen lovag. Hosszú hetek teltek el azóta, mióta Obernai herceg főseregével szétverték Bozemd Madfilth goblin hordáit. A szétszéledt zöldbőrűek azóta kisebb csapatokban fosztogatják a környék falvait, és ő azt a feladatot kapta, hogy lovagjaival tisztítsa meg a Haguenau erdő környékét. Minden nap kilovagoltak felderítői, de csak egy-két kisebb bandát sikerült felkutatni. Ezek elpusztítása nem jelentett komoly kihívást, de ki tudta élvezni a békés napokat is. Vadászott, lakomázott, vagy az erőd urának lányainak mesélt kalandos történeteket.

Nem messze a falutól, az oda vezető erdei útat fekete szempárok tömege leste. Nem bújkálhattak örökké a közeli barlangokban, azok nem vezettek sehová. És a farkasok is kezdtek nagyon megéhezni, az itt-ott elejtett erdei állatok nem voltak már elegek. Támadni kellett. Most!

Pár óra múlva egy lovag lépett az erőd lakomateremébe, ahol éppen az erőd lakói vacsoráztak. Szinte láthatatlan mozdulattal jelzett urának. Orville felállt, elnézést kért, és elköszönt a lakoma többi résztvevőjétől. A csarnokból kifelé megszorította övén a kardhüvelyt, és intett lovagjainak. Magabiztos, gyors de higgadt léptekkel követték az istállóba, ahol a lovak már felnyergelve, felvértezve várták őket.

bret_divider0001.gifNos megtörtént megint! Niki teljesen váratlanul előállt az ötlettel, hogy játsszunk egy meccset. Kicsit hagytam magam noszogatni, aztán - még mielőtt visszavonhatta volna az ajánlatot - belementem. És ha már elhoztam minden fantasy figurámat otthonról, akkor miért is ne próbálhatnám ki a goblinokat!

pic.png

Niki - Bretonnia
Orville Garinet - Paladin
 - Lance
Guy Virenque - Paladin
 - Lance, Battle Standard, Sword of Battle
7 Knights of the Realm
 - Full Command
7 Knights of the Realm
 - Full Command

Én - Goblins
Dmokz Sickrot - Night Goblin Shaman
 - Level 2
20 Night Goblins
 - Full Command, Shortbow, Fanatic
20 Night Goblins
 - Full Command, Shortbow
5 Goblin Wolf Riders
 - Full Command, Spear, Shortbow, Shield, Light Armour
5 Goblin Wolf Riders
 - Full Command, Spear, Shortbow, Shield, Light Armour
Doom Diver Catapult

Küldetés

Egyszerű "üsd-vágd-nem-apád". Felhajtottuk a terítőt az ebédlőasztalon, aztán egymásnak estünk. Ez még mindig Warhammer.

Taktika

Nikinek ez a második meccse volt, a szabályokkal még nem volt igazán tisztában. Leginkább az általam felsorolt taktikák közül válaszva játszott. Én pedig a goblinokkal most játszottam először, úgyhogy nekem is valamennyire tanuló csata volt. Azt hiszem a cél az volt, hogy én jól szórakozzak, ehhez nem kellett taktikáznom.

Felfejlődés

A seregeket csak úgy feldobtam az asztalra szép szimmetrikusan, meghagyva Nikinak a lehetőséget, hogy változtasson. Egyből fel is tűnt neki, hogy kevés osztaga van, a felfejlődést máris kérdezgetve kezdte. Kis morfondírozás után végül úgy döntött, hogy a paladinok külön hős-osztagként állnak fel.

0deploy.png

Az, hogy mennyire át se olvastam a seregkönyvet, már az elején kiderült. A sámánnak kidobtam a Night Shroud-ot és az Itchy Nuisance-et. És úgy hagytam.

1. kör

A jobbszárny farkaslovasai elbukták az animosity-t. Ha már így előre jutottak, hát tesztként belerohantam velük a lovag egységbe. A dolog jobban sült el mint vártam, egy lovagot szét is cincáltak a farkasok, és miután elvesztettük a közelharcot, elfutottunk, két lovag még el is bukott az erdőben üldözés közben a nehéz terepen - köztük az osztagbajnok. Ezt a borzasztó kockajárását Niki meg is tartotta a játék végéig. A másik farkaslovas osztag (mozgás után!) lelőtt egy lovagot a másik egységből, és a sámán a környékre sötétséget varázsolt (kiterjesztve). A doom diverrel elfelejtettem korrigálni, így a semmiben kötött ki.

1adam.png

Niki berohanta az íjászaimat, ha már ilyen közel állt. Roham közben vesztett egy főt a nehézterepen megint, és a közelharc is döntetlenre jött ki. Hihetetlen. A másik oldalon a korábbi rontott nehézterepek miatt úgy döntött, hogy nem rohamoz, csak rohamhelyzetbe hoz.

1niki.png

2. kör

A megmaradt farkaslovasokkal krítettem, a shámánom (azóta már olvastam, hogy szabálytalanul) sötétségbe burkolta a sértetlen éjgoblinokat, és lelassította (eggyel) a lovagosztagot, felkészülve a közelharcra. A másik oldalon a goblinok megfuttatták az egyedül maradt zászlóst (nem vettük le a futó zászlóst). A doom diver megint a semmibe pottyant (megint nem korrigáltam).

2adam.png

Niki két hőse berohanta a megfogyatkozott goblin osztagot, bízva abban, hogy pánikot terjeszt a seregemben, de fennakadtak! Talán ha egy sebet okoztak. A megmaradt zászlós futott tovább (pedig majdnem duple egyest dobott - 1, 2-t), a másik lovagcsapat pedig a doom divert vette célba de nem sikerült nyolcat dobnia a swiftstride ellenére sem. Ezzel közben kiugrasztotta a fanatikust, de azt csak pár lépésre sikerült kidobni.

2niki.png

3. kör

Mivel közelgett az éjfél, ezért a játékot a mozgási fázisom közben befejeztük. A fanatikusom klasszul bemozgott a farkaslovasaim elé (velük a hősosztagot terveztem hátbarohanni), aztán lefújtuk.

3adam.png

Érdekes lett volna lejátszani a maradékát a játéknak, a közelharcokra kíváncsi lettem volna. Mondjuk amilyen vacak kockajárása volt Nikinek, ebből hasznos következtetést nem sokat tudtam volna levonni. Nem semmi, hogy mindezek ellenére éjfélig kitartott...

3 komment

Címkék: warhammer csatajelentés goblins bretonnia

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr745453824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

StyxWar 2013.11.03. 21:06:16

Szia!
Nagyon tetszenek a csataleírásaid, pláne az, ahogy történetet kerekítessz köréjük. Annyira hangulatosak, hogy egészen meghoztad a kedvem egy bretonn sereghez a polcomra. :)

Tilinger Ádám 2013.11.05. 01:00:13

@StyxWar: Örülök, hogy kedvet kaptál hozzá, a blog célja többek között ez is. Bár akkor már inkább játékra ajánlanám, mint csak polcra...

StyxWar 2013.11.05. 06:12:16

@Tilinger Ádám: Előbb-utóbb biztos játszanék is velük, csak még meg kellene tanulni a szabálykönyvet. ...de még be se szereztem, és ooooolyan vastag.... :)
süti beállítások módosítása