HTML

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

Barkácsprojekt: A Konyha - 2.

2012.01.26. 18:00 Tilinger Ádám

A konyhaépítés projekt folytatódik.

A hétvégén is munkálkodtunk kis konyhánk igazi konyhává varázsolásán, és ezúttal is szülôi segítséggel. Most Niki családja látogatott el hozzánk, s közösen nagyjából minden dobozt sikeresen összeraktunk. A barkácsolás most is simán ment, ez alkalommal apróbb bakik nélkül.

Az egyetlen fennakadást a sarokszekrény okozta, ennek ajtaját ugyanis a nagy fogantyúk miatt nehézkes könnyen és jól nyithatóra építeni. Mindenképpen szükség van egy kis toldásra (a csomagban volt is megfelelô léc), remélhetôleg azonban nem sokra, mert különben nem fér el a falon! Most hétvégén lesz a próbabeillesztése a dobozoknak. Ott minden kiderül.

Apró kellemetlenség még a sütô alatti kis fiók lehet. Ennek ajtaját ugyanis nem univerzálisra tervezték. Még nem bontottam ki a sütôt, így nem tudom, de könnyen lehet, hogy fûrészelni kell az ajtóból (adtak is rávasalható fóliát - tehát gondoltak mindenre). Amit mindig kicsit rizikósnak tartok. Ez az ajtó egyébként sem volt a kedvencem. Ugyanis nem lehetett a bejelölt pontokat használni a fiókhoz csatlakoztatáshoz, hanem egy mintával kellett új pontokat kijelölni:

És aztán ehhez kellett rögzíteni facsavarokkal a kis pöcköt, amire a fiór rákattan. Na ez nem egy precíz dolog, a csavar teste mellett 1-2mm holtjáték van:

A legnagyobb gondot azonban a legutolsó üveges szekrény összerakása okozta (ezt már egyedül hétfôn állítottam össze). A doboz teste ugyanis nem passzol tökéletesen:

És itt nincs mit tenni. Nem lehet pár milliméterrel arrébb új lyukakat fúrni bele, mert nem csak fapöckök, hanem konfirmátorcsavarok is vannak benne. Az egész a doboz hátulján a legcsúnyább, mivel elöl az ajtók takarják az eltérést:

Plusz az oldallap hátulján a fólia feljött:

És ha ez nem még lenne elég, a fólia a lapján is sérült:

Na és természetesen most is megvágott a papírcsomagolás, ezúttal azonban csak picit (érdekes módon a heg ma egészen a körmömig ér):

Amit nem tudtam még a tervezéskor, hogy a sor szélén álló boros polc nem a szokásos hatvan centiméter mély szekrény. Ezt így ugye nem lehet a falhoz rögzíteni, ami a fal végén nem biztos, hogy szerencsés. Ez a polc egyébként is kicsit megijesztett, mert a repedôsebb fa fajtából volt az egész teste - de nem okozott problémát, mivel a fapöckök simán belementek.

És ezzel a mókás legózás végetért, holnaptól jön a kemény munka!

Elsô lépésként a fali elektromos csatlakozókat kell a megfelelô helyre áttenni/áttetetni. Ez igényel egy kis tervezgetést, de nagyjából megvan, hogy hova mi kerül.

Ha ez megvan, akkor a melegvizet is valahogy be kell vezetnünk. Itt sokáig tanakodtunk, hogy mit tegyünk. Eleinte az átfolyásos vízmelegítôk mellett tettük le a voksunk, és már majdnem vettünk is egyet, de ahogy olvasgattunk a weben véleményeket, úgy kezdtünk el inkább a tartályos boilerek irányába tendálni. Pillanatnyilag ez a terv. Talán már holnap veszünk is egyet. 5-15 liter, még nem fix. Ezt utána beszerelni nem tûnik olyan nagy feladatnak. Csak a fúrásnál kell a falban lévô vezetékekre vigyázni...

Majd a szekrények falhoz rögzítése következik, végül a munkalap vágása és felhelyezése, és az eszközök csatlakoztatása.

És aztán kész is a konyha.

Ha minden a tervnél is jobban sikerül, akkor a hétvégén elkészül az egész, de - ôszintén szólva - nem fûzök hozzá nagy reményeket.

Szólj hozzá!

Címkék: kreatívkodás háztáj

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr743844348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása