HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

Robin Hood és vidám cimborái

2013.08.13. 19:50 Tilinger Ádám

Két hete érkezett a postaládámba az ebay-től egy 10 GBP-s utalványt, aminek felhasználására egy hetet kaptam (ha jól értem azoknak küldenek néha ilyet, akik hosszabb ideje nem aktívak). Nikinek nem volt ötlete, hogy mire lehetne költeni, így elszórtam figurákra. Arra gondoltam, hogy ha majd tesztelem a Nottingham-et, akkor jó lenne néhány modell, amit direkt erre a témára faragtak. Már régóta szemezgetek a HaT/Airfix Robin Hood és Sheriff of Nottingham szettjeivel, ez az alkalom kapóra jött!

Az utalvány klasszul működött, a 10 GBP-be simán belefért még egy doboz Strelets középkori hűbéres is (még maradt is másfél Font). Sajnos postaköltségre nem lehetett használni, így az egész móka 2300Ft-omba került. Szerintem nagyon jó ár. Utalás után pár napon belül itt is volt a csomag.

boxes.png

Már a doboz mérete is meglepett. Ekkora az egész? Ezek az első 1:72 figuráim (leszámítva a két zacskónyi modernkori játékkatonát, amit gyerekkorunkban kaptunk még öcsémmel a szüleinktől - sajnos már nem találom sehol őket), nem tudtam, hogy ilyen pici dobozba beleférnek negyven-ötvenen. De benne volt minden, a HaT dobozokban elég kényelmesen, a Strelets a bivaly beöntőivel kicsit szűkösebben.

size.png

A dobozt kinyitva a második meglepetés a figurák mérete volt. Hozzászoktam a 28mm-es figurákhoz, és az a harmad centiméter különbség nagyon feltűnő. Érdekes módon a Strelets figurák magasságban szinte elérik a GW breton íjászaimat, a testalkatbeli különbség azonban nagyon szembeötlő. Az eltérés a lovaknál még nagyobb. Ez sajnos azt is jelenti, hogy a bretonjaimhoz épített kunyhók ormótlanul hatalmasnak tűnnek a figurákhoz: ha Nottingham tesztre akarom őket használni, akkor új házakat kell barkácsolni.

house_bret_b.pnghouse_hood_b.png

Aztán jött a harmadik meglepetés, az öntvény anyaga. Furán lágy a GW műanyagjai után, ami a sorjázást kicsit meg is nehezíti számomra (talán közrejátszik a méret is). Olyan szempontból viszont klassz, hogy a vékony (28mm-hez szokott szemmel nézve nagyon vékony!) íjak, kardok, dárdák inkább hajlanak, mint törnek. Attól tartok, hogy konvertálgatni sem lesz olyan könnyű.

Pár figurát gyorsan le is vágtam a keretről, egy lovast (a sheriffet) próbaképp össze is ragasztottam (lovat a talppal). Ez utóbbi a kis csapok ellenére nem volt olyan egyszerű, mint amihez szoktam: a pillanatragasztónak valahogy több idejébe tellett jól megkötni.

sheriff.png

A HaT és Strelets figurák közt látható méretkülönbségek is vannak, de a faragás minősége közti eltérés feltűnőbb (nem étem, hogy kaphatott a sheriff négy pontot a Plastic Soldier Reviewtól, ha a Levy hetet). De még azért elmennek egymás mellett.

figures.png

Egy ideig biztosan nem lesz alkalmam ezekkel tesztelni még, nemsokára sokkal fontosabb projekt kezdődik...

2 komment

Címkék: nottingham

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr85458816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MA5X 2013.08.13. 20:06:38

Es akkor meg el sem kezdted oket festeni :)
Erc tud rola meselni, mennyire vicces nekikezdeni, amikor alapozot ledobja az anyag, festeket szinten.

szerencsere van ra megoldas.

zirrian 2013.08.13. 20:23:00

Mosd le szappanos vízzel, az szokott segíteni.
süti beállítások módosítása