HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

Warhammer Fantasy küldetés: A Hajsza

2011.12.15. 11:05 Tilinger Ádám

Az utóbbi hetekben azon töröm a fejem, hogy hogyan próbáljam rávenni Nikit, hogy próbálja ki a Warhammert (vagy, hogy egyáltalán megpróbáljam-e). És ahogy ez lenni szokott, kicsit túlzásba estem: milyen klassz lenne kis küldetésekkel színesíteni a közös játékot!? Rögtön záporoztak az ötletek, és egyet rögtön ki is dolgoztam. Ez következik most.

A HAJSZA


Hol volt hol nem volt, volt egyszer valahol Bretonniában két szomszédos hercegség. A két öreg herceg évtizedek óta civakodott, már egyikük sem emlékezett rá, hogy valójában miért. A helyzet egyre inkább elmérgesedett, s azzal fenyegetett, hogy katonai összetûzés is kialakulhat közöttük. Ezt megelôzendô - tanácsadóikra hallgatva - a két nemes megegyezett, hogy gyermekeik frigye révén megpróbálnak biztos békét kötni.
Laudine, a házasságra ítélt lány azonban nem volt ettôl elragadtatva. Lionel Graignes lovag - jövendôbelije - teljesen átlagos nemes ifjú volt. Nem tûnt ki semmivel, nem volt jóképû, sem ügyes, sem erôs, sem feltûnôen nemes jellem, még igazán gazdag sem. Ennél többre vágyott. Kalandra. Yvain de Brécey lovagra.
Megszöktette hát magát a fiatal lovaggal. Egy éjszaka - néhány nappal az esküvô elôtt - sikeresen kiosont a várból. A kapu elôtt már várta lovagja, s kis kíséretével elindultak a legközelebbi szomszédos tartomány felé.
Laudine gyenge teste azonban nem bírta az erôltetett vágátat, mielôtt elérték volna a határt megbetegedett. Megszálltak hát egy közeli kis faluban. Az idô azonban ellenük dolgozott: a herceg emberei kifürkészték ôket, s az üldözô sereg már majdnem teljesen bekerítette a falut.
A pár kénytelen volt ilyen állapotban is megkockáztatni a kitörést, megpróbálni elérni a tartomány határát jelölô és a biztonságot, a szabadságot jelentô erdôt...

CSATATÉR

A határ környéke puszta mezô egy-két sziklával. A 3'x3'-as asztal üldüzô játékos felöli oldala a szomszéd tartomány erdeje.

SEREGEK

A játékosok eldöntik (vagy kisorsolják), hogy melyikük lesz a menekülô és melyikük az üldözô.
A menekülô játékos serege Yvain és Laudine párosából, plusz 250 pontnyi a breton seregkönyvbôl összeállítható csapatokból áll. Az üldözô játékos Bravaïn herceg mellé a breton seregkönyvbôl szabadon választhat 450 pontnyi sereget.
A küldetésben ismertetett lovagokon kívül más hôs és hadigép nem választható; az egységek a seregkönyvben megadott minimális méret alatt is hozhatók, ekkor azonban csak alap figurákkal, a választások (bajnok, muzsikus, fegyveropciók, stb.) nem használhatók.


FELFEJLÕDÉS

Az üldözô játékos felrakja az erdôs oldal két 8"x8"-as sarkába a seregeit. Minden olyan egység, ami nem fér fel a felállási zónákba, az tartalékban kezd, és a játékos köreiben a két, az erdôvel szomszédos oldalról kerülhet az asztalra.
Mitán az üldözô felpakolt, a menekülô is felrakja egységeit az erdôvel szemközti oldal 8"-es sávjába.

KI KEZDI A JÁTÉKOT?

A játékot a menekülô fél kezdi. Ha az üldözô úgy dönt, hogy nem kéri az Úrhölgy áldását (blessing of the Lady), a menekülô viszont igen, akkor az üldözô játékos választhat, hogy kié legyen az elsô kör.

A JÁTÉK HOSSZA

A játék hét körig tart. Ha a menekülô pár elôbb eléri az erdôt, akkor a játéknak a menekülô játékos köre után vége.

SPECIÁLIS SZABÁLYOK

Yvain de Brécey és Laudine de Balleroy
Yvain és Laudine szorosan együtt menekülnek gyalogosan (a lány nem bírná a lovaglást). A két modell mindig együtt mozog.


M
WS
BS
S
T
W
I
A
Ld
Yvain
4
5
3
4
4
2
5
3
8
Laudine
4
3
3
2
2
1
3
-
8

Felszerelés: Yvain pajzzsal (shield), nehézpáncéllal (heavy armour), karddal (hand weapon) és a Párbaj Páncélkeszytûjével (Gauntlet of the Duel) van felfegyverezve; Laudine fegyvertelen.
Speciális szabályok: Yvain és Laudine konok (stubborn), a lovag a Magabiztosság Erényével (Virtue of Confidence) és az Együttérzés Erényével (Virtue of Empathy) rendelkezik.
Laudine betegsége: A lány még el van gyengülve, így mozgása korlátozott. Ha a menekülô játékos futni szeretne (march), akkor dobnia kell egy kockával. Ha az eredmény nagyobb, mint három, akkor a lány erôt vesz magán, és futhat. Ha az eredmény egyes, akkor túlságosan megerôltette magát, ebben a körben nem mozoghat. Ha kettes, vagy hármas, akkor a pár csak normál tempóban (4") a mozoghat.
Rohambejelentéskor (charge) esetén is köteles dobni egy kockával a játékos. Egyes dobás esetén nem mozoghat a pár (rontott roham).

Bravaïn, Balleroy hercege

  M
WS
BS
S
T
W
I
A
Ld
Bravaïn 4
6
3
4
4
2
4
3
9
Harci Mén 8
3
0
3
3
1
3
1
5

Felszerelés: Kopja (lance), pajzs (shield), kétkezes fejsze (great weapon), nehézpáncél (heavy armour), Gromril Harci Sisak (Gromril Great Helm) és lóvért (barding).
Speciális szabályok: a Nemesi Megvetés Erénye (Virtue of Noble Disdain)
A lányomnak egy hajszála se...: Bravaïn célja lányának visszaszerzése. Katonáinak egyértelmûen megparancsolta, hogy nem eshet bántódása. Íjászok nem lôhetnek olyan egységre, amihez Laudine csatlakozott.

GYÕZELMI FELTÉTELEK

A csata gyôztese a szabálykönny 143. oldalán található gyôzelmi pontok (victory points) számítása alapján dôl el. Ha a menekülô játékosnak sikerül kijuttatni az erdôbe a menekülô párt, akkor +175 gyôzelmi pontot kap. Ha az üldôzô játékos sikeresen levágja Yvain lovagot (és ezáltal elkapja Laudinet), akkor +25 gyôzelmi pont a jutalma. A hôsökért más gyôzelmi pont nem jár.
Az a játékos gyôz, amelyik legalább száz gyôzelmi ponttal többet gyûjt össze, mint ellenfele. Ha a két játékos közt nincs ekkora pontjkülönbség, akkor a játék döntetlennel zárul.

EGYÉB

Az üldözô játékos csapatába veheti Lionel Graignes lovagot (Laudine jegyesét) 115 pontért - ô beleszámít a játék végi elszámolásnál a gyôzelmi pontokba.

  M
WS
BS
S
T
W
I
A
Ld
Lionel
4
5
3
4
4
2
5
3
8
Harci Mén 8
3
0
3
3
1
3
1
5

Felszerelés: Kopja (lance), nehézpáncél (heavy armour), Agilulf Páncélja (Armor of Agilulf) és lóvért (barding).

Ez volna hát! A küldetést teszteletlenül közöltem, így könnyen megeshet, hogy teljességgel játszhatatlan. Építô jellegû kritikát szívesen fogadok.

Igen, tudom, hogy nôket még annyira sem tudok rajzolni...

Szerkesztve: Kis módosítás a címrajzon és itt egy (Scribd) link a .pdf verzióra.
 

2 komment

Címkék: warhammer kreatívkodás bretonnia

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr983428977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PUSZTI 2011.12.30. 03:26:28

Ötletes, hangulatos, ennél jobbat nem tudok arra, hogy egy leányzó is rákapjon a dologra. Bár elsőre lehet kicsit soknak tűnik nekem a 250-450 pont.
Inkább legyen 150-250. Akkor kevesebb lovaggal kell számolni, meg jobban átjön a menekülő szerelmespár hangulata, ha nem egy egész regiment masírozik velük. így cirka olyan 6-8 vs 10-13 lovaggal kell számolni, amik így kisebb alakzatokban tudnak egymással manőverezgetni.

A menekülést random lassító faktor különösképp tetszik.

Mellesleg drukkolok, hogy a legközelebbi battrep már Niki vs. Ádám legyen. ;D

Tilinger Ádám 2012.01.02. 15:45:10

Köszönöm. Elsô játékra én is kisebbet tervezek. Lehetôleg még minden ilyen speciális szabály nélkül.
süti beállítások módosítása