HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

Házépítés

2012.03.04. 19:14 Tilinger Ádám

Miután a lakás kezd már készközeli állapotba kerülni (bár a nappali egyik sarkát még mindig a konyhaépítés maradékai tartják okkupálva), a múlt héten nekiálltam egy csöppet kisseb házépítésnek. Warhammer méretarányban.

Azt hiszem, hogy ehhez is a Princess Bride adta meg a kellő motivációt, a ház ugyanis a főhősök viskójának picit egyszerűsített mása.

 

A szerkezetet (a falakat, tetőt, talpat) hullámpapírból vágtam ki - maradt rengeteg a konyhabútorok csomagolásából. Erre az alapra kartondobozból vágtam ki a fa palánkokat, gerendákat. Végül a lyukak, rések eltömésére és a papírrészek biztos rögzítésére Pattex Palma Fa ragasztót kentem a házra.

Stabil, kemény lett. A talpára még ragasztottam egy CD-tokból kimetszett darabot, és ezzel a külső részei a tető kivételével el is készültek:

Mivel az építgetés közben kezdtem komolyabban tervezni a skirmish játékot, ezért úgy építettem a házat, hogy a belső térhez is hozzá lehessen férni (a tető levételével), és beltéri összecsapásokat is lehessen rendezni - igen palacsintasütővel és korsókkal.

És egy jó skirmishez előbb-utóbb nem is lesz elég egy épület. Így neki is álltam a másodiknak:

Aztán referenciakeresgetés közben találtam egy érdekes alakú házat a Dofus című MMORPG konceptrajzai közt, és nem tudtam ellenállni:

Végül már nem volt megállás. Belefogtam egy negyedikbe is. Ezt azzal akartam érdekessé tenni, hogy kétemeletesre terveztem:

Ahhoz azonban, hogy ezt játékra is lehessen használni valahogy hozzá kell férni a belsejéhez. Zoli barátom készített is évekkel ezelőtt ilyen házat, ő úgy oldotta meg, hogy az emeleteket egyesével le lehetett szedni. Ezt azonban nem találtam olyan szerencsésnek, hiszen mi van, ha mindkét emeleten van figura? Azt leemelni elég kényelmetlen. Ezért ezzel a remek újítással álltam elő (igazából nem újdonság, a régi lego-házaktól loptam az ötletet):

A tetőt a ház hátsó falával együtt lehet eltávolítani! Tádá! A hátsó falra direkt nem is raktam ablakot, hogy leszedett falnál is egyértemű legyen a bentiek láthatósága (ilyen előrelátó vagyok, bizony).

Itt állok most, négy félkész házzal. Hármukat még össze kell kennem ragasztóval, mindegyiknek hiányos a beltere, és aztán ott vannak még a tetők is. A tetők még fejtörést okoznak.

Szalmatetőt szeretnék ugyanis modellezni, de még nem tudom biztosan, hogy hogyan. Találtam pár módszert a világhálón, pár közülük egész látványos. Leginkább a "törölköző-módszer" szimpatikus, de pillanatnyilag nincs felszabdalható törölközőm. És ez sajnos nem is mutat annyira jól, ha nem sávokban helyezik fel. Én pedig nem szeretnék sávokat.

A boltban járkálva bukkantam vékony dörzslapokra, és arra gondoltam, hogy azokat ragasztom fel. Egy hét lapos csomag kevesebb mint egy Euro, és egy lapot ketté is lehet tépni:

A jövő héten a legegyszerűbb tetőre fel is ragasztom próbaképp.

6 komment

Címkék: warhammer kreatívkodás

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr714288720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

zirrian 2012.03.04. 21:29:27

A legóházas ötlet különösen tetszik :) Lehet, hogy majd ha egyszer nekifogok én is a házépítésnek, felhasználom az ötletet ;)

Tilinger Ádám 2012.03.06. 15:05:42

Ha megteszed egyvalamire figyelj (amit én nem tettem meg): egy emelet jóval magasabb legyen mint egy figura - egy breton man-at-arms katona sajnos nálam nem fér be...

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2012.03.06. 15:21:44

Jók lettek a házak, kíváncsi vagyok, milyenek lesznek festve.

A tapasztalatom egyébként az, hogy a szédszethetőséget a legritkább esetben használjuk ki játék közben, úgyhogy én le is szoktam ilyenek gyártásáról. Csak feleslegesen viszi az időt.

Tilinger Ádám 2012.03.07. 11:41:27

@St4rk: Köszönöm. A szétszedhetőségre azért van szükség, mert skirmish játékhoz is szeretném majd használni. Warhammerben meg aztán jókat lehet vitatkozni, hogy az az egység igenis átlát ott az ablakon...

St4rk · http://hamburger.blog.hu/ 2012.03.07. 14:13:43

Igen, rögtön gondoltam, én is ilyen megfontolásból csináltam az enyémeket. Infinityhez készült pár olyan ház, amiket szintenként szét lehet szedni és a figurákkal belül is játszani. Szobákat, asztalokat, ilyesmiket is építettem beléjük, de komolyan kihasználni nem nagyon tudtuk. Ez nyilván játékosfüggő is; ránk az jellemző, hogy inkább kívül maradunk. Simán lehet, hogy nálatok ez máshogy van :)

Tilinger Ádám 2012.03.11. 22:08:34

@St4rk: "Nálunk" eddig nem nagyon volt skirmish játék, hébe-hóba egy Mordheim (ott használtuk a házakat). Ha nem akaródzik a házba menni, akkor majd a küldetésekkel rá lehet venni a játékosokat.
süti beállítások módosítása