HTML

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Blogajánló

Az Éjgoblin szív örökké dobog...
 Megtévesztő cím, breton is van ott
Csata és Taktika
Plastic Fantastic
MazeLab Szabolcs Mathematicája
CRPGAddict a megszállott (angol)

Utolsó kommentek

  • pocokman: Srácok, valaki el tudná küldeni nekem azt az x-kutato.zip-et? smidla@gmail.com, már nincs fent meg... (2016.06.09. 11:09) Félmunkák: X-Kutatócsoport
  • Cpt. Mortel: Nagyon szépen köszönöm. :) (2015.08.07. 08:02) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Megtörtént! (2015.08.07. 02:26) Árak, bérek, pontok
  • Tilinger Ádám: @Varga Matein: Igen, ez volt a tervem eredetileg is. Az utóbbi napokban volt pár szabad estém, úgy... (2015.08.04. 00:22) Árak, bérek, pontok
  • Cpt. Mortel: Ha kész leszel a Nothingam szabályrendszerrel, akkor feltöltenéd az oldalra? (2015.08.02. 21:54) Árak, bérek, pontok
  • Utolsó 20

Esküvői előkészületek I.

2012.06.12. 13:54 Tilinger Ádám

"Még éppenhogy csak belemártottam az ujjhegyemet az eskövőszervezésbe, de már gyakran kikészülök tőle. Folyton megsértődök minden apróságon, és mivel Niki is kicsit ingerlékenyebb a szervezés izgalmai miatt, ezért erre nyílik is alkalmam."

Ezzel kezdtem volna egy bekezdést egy-két hete. Előfordul, hogy nem értek egyet Nikivel a teendőkkel kapcsolatban, és ezeket nehezen kezelem. De a mostani hosszú hétvége egész gördülékeny volt (csütörtök itt vallási ünnep, így volt két plusz szabadnapunk, amit közös intézkedésre fordíthattunk).

A csütörötöki első tettünk öltönyvásárlás volt Sopronban. Már megrendeltünk egyet itt, Grazban (a felét ki is fizettem), de egy hétre rá felhívtak, hogy nincs már olyan anyag, válasszunk másikat. A kis mintákból nem tudtunk, Niki utánanézett, hogy hol találhatunk felpróbálhatót, és így jutottunk Sopronba. Hosszas próbálgatás után hozatunk is a mostani hétvégére két modellt.

Ezután szombathelyi program következett: papírokat begyűjteni az ottani plébániáktól. Egyet a jegyesoktatásról, majd egy elbocsájtó levelet és egyházi hozzájárulás csekket Nikinek egy másik plébániától. Aztán levezetésnek megnéztük Hófehért és a vadászt. Ratyi történet, de szép képek és néha a klasszikus fantasy meséket idéző hangulat. Többször eszembe jutott Willow és a Labirintus (bár ilyen világok azért a Hófehérben nem voltak).

A péntek reggelt az autószerelőnél kezdtük, amit még előtte nap egyeztettünk. Egy óra semmi után fizettünk, majd irány Veszprém.

Felkaptam a papírjaimat, és rohantunk a veszprémi plébániára leadni az adatainkat (és a tanúink adatait) és papírjainkat (keresztlevél, elbocsájtó levél, egyházi hozzájárulás csekk, jegyesoktatás papír). Kis oktatás után nyakunkba kaptuk a kerekeinket és Balatonfüreden is leadtunk minden szükséges iratot (születési anyakönyvvi kivonat, személyi igazolvány, lakcímigazoló kártya) és kész is voltunk.

Niki bediktálta, a leendő nevét: Tilinger Nikolett. Én nem váltottam.

Este foci.

Szombat délelőttöt virágboltvadászattal töltöttük. Ötnél jártunk, négy létezőben. A legtöbbjük rokonszenves, biztosan jó munkát is végeznek. Bérmelyik. De majd még válogatunk.

Egy kiadós ebéd után a borongós idő és az én kedvetlenségem miatt a füredi Aquapark helyett Nagyvázsonyra kirándultunk. Körbejártuk a rengeteg kisgyerekkel megtömött várat, de úgy döntöttünk, hogy nem megyünk be. Inkább ettünk egy langallót (pizza magyar kiadásban) a környéken, és beautókáztuk a vidéket. Mencshely-Dörgicse-Vászoly-Pécsely útvonalon. És gyönyörű. Sajnos nem csináltam képet, mert vezettem, de tényleg csodás környék. Nekem még mindig az otthonom, de Niki is nagyokat sóhajtozott.

vazsony3.png

vazsony2.png

Este foci.

Vasárnap az esti klassz vihar után reggel elindultunk a templomba, hogy az én lelkészemnek is bemutassam Nikit és hogy vele is egyeztessük az esküvőt. Ebből nem lett semmi, már az odaúton megtudtuk, hogy aznap nincs Veszprémben. Úgyhogy helyette elmentünk cipőt venni.

Végül este foci Szombathelyen, majd egy nem látott meccs.

És a lista, amit Niki gyakorlatilag egymaga elintézett eddig: lakodalomhelyszín, szállodafoglalás, ruhabérlés, kamerás bérlése, fényképész, DJ, busz...

Szólj hozzá!

Címkék: magánélet

A bejegyzés trackback címe:

https://adamblog.blog.hu/api/trackback/id/tr994583151

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása